بهار نارنج
نسبت درخت نارنج به صنعت عطر مثل گاوه به صنایع غذایی. تقریبا از همه چیزش استفاده میشه تو این صنعت.
از تمام واریته های درختای نارنج میشه اسانس تهیه کرد اما بطور تخصصی واریته ای برای اینکار وجود داره. واریته های زیر مجموعه Bouquetier از این جمله اند به این واریته ها Bigaradier هم میگن که شاید اسمشو تو بعضی از عطرا شنیده باشید. کشورهای شمال افریقا مثل مراکش و تونس، جنوب اروپا مثل ایتالیا و فرانسه و امریکا از تولید کنندگان این واریته هستن.
اگه از شاخ و برگ و بخصوص جوانه های نارنج عصاره بگیرن به اسانسش میگن Petitgrain، برای اسانس بهار نارنج دو اسم وجود داره : Neroli به اسانسی گفته میشه که از روش تقطیر بدست میاد که بوش یه مقدار با خود شکوفه فرق داره چون تو پروسه تولید بخاطر دمای بالا بعضی مواد تبخیر شده فرار می کنن و بعضی هم تغییر ماهیت میدن. Bitter Orange Oil به روغنی گفته میشه که از طریق روش حلالیت از شکوفه بدست میاد به روغنهای بدست اومده از این روش Absolute هم گفته میشه یعنی مثلا Orange Blossom Absolute که کیفیت بالاتری داره و بوش به بوی شکوفه نزدیکتره و البته گرانتر. معمولا از هر 1000 کیلو شکوفه 1 کیلو اسانس بدست میاد که بهمین خاطر قیمت این اسانسها بسیار گران تموم میشه.
بهار نارنج یک رایحه شیرین، سبک، عسلی و یه مقدار متالیک داره در عطر سازی عموما بعنوان رایحه میانی ازش استفاده میشه. گاهی با دیگر روغنها در بیس و همچنین در تاپ نیز بکار گرفته میشه.
از کلونهایی با بوی بهار نارنج میشه به موارد زیر اشاره کرد:
Neroli Eau de Parfum , L`Occitane en Provence
Fleur d'Oranger 2007 by L'Artisan Parfumeur
Fleurs d'Oranger by Serge Lutens
Grand Neroli by Atelier Cologne
Orange Blossom ,Penhaligon`s
Neroli 36 Perfume Oil ,Le Labo
Fleur D`oranger, Fragonard
Orange Blossom ,Jo Malone
Neroli by Annick Goutal
Elise by Rance 1795
Neroli ,Roja Dove
Kube by Xerjoff