گنتار

گنتار به معنی رایحه و بو در پارسی کهن بوده است. این صفحه در ارتباط با رایحه، عطر ، ادکلن و موضوعات مرتبط ایجاد گردید.

گنتار

گنتار به معنی رایحه و بو در پارسی کهن بوده است. این صفحه در ارتباط با رایحه، عطر ، ادکلن و موضوعات مرتبط ایجاد گردید.

از آنجایی که بعضی از مطالب منتشر شده در سطح فضای مجازی در ارتباط با صنعت عطر، ادکلن و رایحه نادرست می باشد، این پیج در جهت اصلاح و گسترش تعاریف، دانش و اطلاعات در این زمینه و پالایش فرهنگ عمومی در این فضا ایجاد می گردد. خیلی از مطالب موجود در این صفحه قبلا توسط نگارنده و دوستانش در صفحه انجمن عطر ایران در فیسبوک ارائه شده اند. ولی بعلت عدم دسترسی و مشکلات ساختاری در فضای فوق الذکر، دوباره اینجا گردآوری و دسته بندی شده اند.

دنبال کنندگان ۴ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

۴ مطلب در آذر ۱۳۹۵ ثبت شده است

۲۵
آذر

تعدادی از اعضای قدیمی و کاربلد انجمن عطر ایران یک گروهی درست کردن به اسم سمور. قراره یک سایتی بزنن که حالا فعلا آماده نشده. در حال حاضر در اولین اقدامشون دارن شرح ویدیویی عطرها رو تو یوتیوب و آپارات میذارن. در صورت علاقه میتونین اونها رو دنبال کنین. کار تازه و بدیعیه در نوع خودش که تا حالا تو سایتهای فارسی من ندیده بودم. امیدوارم که موفق باشن.



برای دیدن مطالب در یوتیوب میتونین به این لینک مراجعه کنید.

اگه با آپارات راحت ترین میتونین همون مطالب رو اینجا هم ببینین.

  • علی ملتی
۱۸
آذر

زمستون با سرمای استخون شکنش نزدیکه و یواش یواش بعضیها به فکر خرید عطرهای مناسب این فصل میوفتن. منتهی به چه چیزهایی میشه فکر کرد؟ فصل زمستون یکی از بهترین فصلهای استفاده از عطره، چون بیشتر مواد معطری که روایح بهشتی رو در عطر ایجاد میکنن دارای مولکولهای سنگین هستن که بوی گرمی دارن. کهربا، وانیل، مشک و بخورها از این جمله اند. برای همین نمیشه اونا رو تو هوای گرم تابستون استفاده کرد و اذیت کننده هستند، اما سرما رایحه اونها رو تعدیل میکنه و بسیار لذت بخش میشن. اگه بخوام به چند تا از این عطرها که تو بازار ایران هم وجود دارن اشاره کنم میشه نمونه های زیر رو مثال زد:

Yatagan از برند Caron

اسمشو از یک نوع خنجر که تو عثمانی مرسوم بوده گرفتن. در سال 1978 توسط  Vincent Marcello طراحی و به بازار عرضه میشه. هنوز رایحه این عطر قدیمی و دِمده نشده. ترکیبی از روایح سبز و تلخ گیاهی از کاج، آرتمیزیا و باریجه به همراه رایحه چرب و حیوانی کاستوریوم- یکی از سنگین ترین روایح حیوانی- نتیجش عطری بشدت مردونه و قدرتمند میشه که تو بطریهای این عطر میبینین. وقتی این کیفیت و رایحه رو با قیمتهای اون مقایسه میکنین نتیجش میتونه یکی از بهترین انتخابهای زمستونه باشه. ماندگاری و پخش بوش هم خیلی زیاده.



London از برند Burberry

در ارتباط با این عطر گول قیمت کمشو نخورین. اگه عاشق رایحه تنباکو هستین، این عطر میتونه انتخاب خوبی باشه. رایحه اش با حس آروماتیک از اسطوخودوس شروع میشه  و با رایحه تلخ و شیرین تنباکو و دارچین ادامه پیدا میکنه . در سال 2006 توسط Antoine Maisondieu طراحی شده. پخش و ماندگاریش متوسطه. 



J.H.L از برند Aramis

نامگذاری شده به یاد همسر خانوم استی لادر (Joseph Harold Lauder)  ، در سال 1982 توسط آرامیس به بازار عرضه شد. یک عطر مردانه با رایحه ای ادویه ای- گلی و بالسامیک از گل میخک و دارچین. ماندگاری و پخش بوی بالایی نیز داره. 



Ambre Fetiche از برند Annick Goutal

یک عطر کهربایی دارویی، خشک و دودی که بیشتر بر پایه لابدانوم و پتچولی هستش و با اینسنس یک حس دودی داره. پخش بوش متوسطه و ماندگاری خوبی داره. این عطر در سال 2007 توسط  Isabelle Doyen طراحی و به بازار عرضه شده است.



Musc Ravageur از برند Frederic Malle

در سال 2000 توسط Maurice Roucel طراحی شده و به بازار عرضه گردیده است. عطر با رایحه تلخ و دارویی میخک شروع میشه و بتدریج با ترکیب وانیل، دارچین و کومارین یک حس شیرین و کهربایی پیدا میکنه. پخش بو و ماندگاری خیلی بالایی داره.



Oud Shamash از برند The Different Company

در سال 2011 توسط Bertrand Duchaufour طراحی و به بازار عرضه شده است. یک عطر عودی-الکلی با لایه هایی از چوبها و زعفرون. پخش بوی متوسط و ماندگاری زیادی داره. به سلیقه من بسیار شیک و جذابه. یکی از کارهای خوب عودیه.



Jaipur Homme از برند Boucheron

یک کار ادویه ای کلاسیک که در سال 1998 توسط Annick Menardo طراحی شده است. کلا برند بوچرون نمیدونم چرا خیلی مورد توجه نیست در حالی که کارهای خیلی خوبی داره. جیپور یک عطر ادویه ای از دارچین و کومارینه که حالتی ادویه ای ، گرم و شیرین بکار میده. پخش بو و ماندگاری خیلی خوبی هم داره.



1740 Marquis de Sade از برند Histoires de Parfums

برند ایستواغ د پغفوم عطر 1740 Marquis de Sade رو در سال 2000 به بازار عرضه کرد. این عطر یک کار چرمی بسیار شیکه. در مجموع هر جا دیدید تو ساخت رایحه چرم یا به همراه اون از گیاه ایمورتل استفاده شده حتما تستش کنید چون ایمورتل، رایحه چرم رو بسیار اغوا گر و جذاب میکنه. پخش و ماندگاری این عطر بسیار خوبه.



Idole توسط Lubin

دوستداران رایحه چوبی، این عطر از رایحه چوب آبنوس که بوی تیره و رمزآلودی داره به همراه رام و زعفرون درست شده. علاوه بر رایحه جذابش شیشه اش هم خیلی قشنگه. هر چند من شیشه نسخه ادوتویلیت شو بیشتر دوست دارم. پخش و ماندگاری این عطر متوسطه و در سال 2011 توسط   Olivia Giacobetti طراحی و به بازار عرضه شده است.



Parfum De La Nuit No 2 از برند Roja Dove

خوب اگه وضعتون خوبه و پولی در حدود 5 میلیون تومن داشتید که نمیدونستید باهاش چیکار کنید من عطر Parfum De La Nuit No 2  از برند روژا داو رو پیشنهاد میکنم. یک عطر شرقی- چوبی و گرم که بخاطر استفاده از نت سیوِت حس چرمی خوبی پیدا کرده. بسیار شیک و بالانس با پخش و ماندگاری خیلی خوب و در سال 2015 به بازار عرضه شده است. 


  • علی ملتی
۰۸
آذر

به تازگی Quercia عطر جدید مجموعه Ingredient از خونه ی عطر ایتالیایی "آکوا دی پارما" وارد بازار ایران شده. پیشتر Oud، Leather و Ambra از این مجموعه ارایه شده بود و Sandalo عضو دیگه ی این گروه هم امسال عرضه شد.

"کوِرچا" از اون دسته عطراییه که به شکلی بسیار مشخص شرایط استفاده ی خودش رو در چارچوبی با خطوط محکم ترسیم می کنه. یک عطر مردونه ی متشخص، جذاب و گرم با ساختار آروماتیک و چوبی که خودش به وضوح بهتون میگه با چه لباسی و در چه موقعیتی بپوشیدش.

_______
امضای مشخص colonia که در عطرهای این خونه مرکبات رو با حسی طبیعی نمایش میده آغازگر داستان هست. مرکبات به شکلی پایدار نقش مهمی توی تعادل ترکیب این اثر بازی می کنن، اما به هیچ وجه بخش مرکباتی و سبزِ تازه، که در ابتدای کار قدرتمند هستند، اونقدرا در ترکیب پررنگ نمی مونن و به آرومی زیر تیزی آروماتیک و ادویه ای رنگ می بازن. با ادامه ی روند بو به سمت گرم شدن، حال و هوای چوبی و جنگلی بر اون حاکم میشه؛ سدروس با شخصیتی چوبی/کاجی همراه با سبزی و رنگ ادویه ایِ هل و شمعدونی و خزه. اینجا چیزی شبیه استوخودوس هم به مشام من می رسه که در روایح ذکر نشده.



هرچند که از تیزی ترکیب به مرور کاسته میشه، اما نوعی شیطنت پر انرژی همواره در زیر چهره ی متین و موقر "کوِرچا" وجود داره. خزه ی بلوط و دونه ی تونکا هر قدر به فرود عطر نزدیک میشیم برجسته تر عمل می کنن و علاوه بر گرمایی که این دو رایحه به ترکیب میدن، نوعی شیرینی بسیار پر رنگ هم حضور داره که من یه آکورد کهربایی با محوریت تونکا صداش می کنم. عطر به همین شکل با رگه های ضعیف خاکی/زمینی، در روندی خیلی طولانی به سوی محو شدن کمرنگ میشه.

گفته شده در "کوِرچا" با نگاهی به خانواده های اشرافی منطقه Piedmont، برای به تصویر کشیدن روح جاودان درختِ با اصالت بلوط، ابسولوت خزه ی بلوط توی این اثر به کار رفته که البته می دونیم از پارسال استفاده از این ماده به شکل طبیعی ممنوع شده. مهم نیست به چه شکل، اما حضور قدرتمند و موندگار خزه بلوط با حسی طبیعی بخش بسیار مهمی از این عطر با ساختاری کلاسیک، آشنا و قابل اعتماد رو شکل میده.

_______
با اینکه "کوِرچا" رو عطری چهار فصل می دونم، با حالتی رسمی/ نیمه رسمی شرایط استفاده ش همون جور که گفتم مشخص و تا حدی محدوده. شخصیتی که در مواجه با این عطر در ذهنم مجسم شد، مردی شیک پوش، خوش برخورد و در عین حال جدی هست که با ذکاوت، انرژی و وقار داره میره یه جلسه ی مهم کاری رو با پیروزی به نفع خودش تموم کنه. 

یه عطر خیلی خوش ساخت و خوشبو، با پخش بو و موندگاری زیاد که تقریبن برای همه جذابه و درسته خطی نیست، اما حوصله ی منو سر می بره!


نگارنده: فربد غفاری

  • علی ملتی
۰۸
آذر

کلون Chambre Noire یه کار چرمی خوش ساخت کهربایی، ادویه ای و چوبی هست که بوی خوب و کیفیت ساخت مناسبی داره.

تو رایحه ابتدایی میشه بوی گرم و الکلی و boozy مانندی از کهربا رو حس کرد که تلخی و حالت دودی ملایمی از چرم با حس مُشکی هم باهاش ترکیب شده و یه حس ادویه ای مشخص هم این بین وجود داره که براحتی قابل استشمامه. علاوه بر اینا رایحه میوه ای مشخصی رو هم میشه حس کرد که به نظرم بویی بیشتر شبیه به انجیر داره تا آلو. همه این رایحه ها خیلی ملایم و آروم هستن و چیزی فریاد و توی ذوق آدم نمیزنه و هیچ رایحه ای سعی نمیکنه برای رایحه دیگه ای قدرتنمایی کنه. شروع عطر کمی هم پودری هست اما نه زیاد و حس پودری خیلی ضعیفه. گرم و شیرین هست اما اصلا این شیرینی زیاد نیست و حتی حالت خامه ای هم ندارد. حالت ادویه ای مانند داره اما خیلی آروم و ملایم. حالت دودی و چرمی داره اما از نوع چرم مهربون و شکیل. کمی پودری هست اما شما رو یاد پودر بچه نمیندازه و در نهایت یه حس میوه ای داره که یه جورایی روغنی و چرب هم هست.

تو قسمت میانی حس میوه ای قویتر میشه در حالیکه حس دودی هم همزمان باهاش مشخص تر و قدرتمندتر میشه اما شخصا تو این مرحله بخور و حالت دودی و فلفلی شو بیشتر حس میکنم تا اون چرم مُشکی که تو شروع وجود داشت. در مجموع رایحه شباهت زیادی به قسمت ابتدایی داره اما تغییرات خیلی ریز و جزئی میکنه که کمی حس رایحه رو تغییر میده.



تو قسمت پایه رایحه چوب صندل خودشو نشون میده و یه حالت خشک و چوبی به ترکیب عطر اضافه میکنه که باعث میشه حس میوه ای و شیرینی عطر به عقب رونده بشن و ترکیب عطر خشک تر، جدی تر و کمی مردونه تر بشه اما بازم تعادل خیلی خوبی بین این تلخی و حس چوبی با بقیه رایحه ها برقرار هست.

پخش بوی عطر در مجموع متوسطه به نظرم. غیر از اون 15 دقیقه اول که پخشش کاملا مشخصه باقی مراحل پخش متوسط و نزدیک به پوستی داره و ماندگاریش هم حدود 5 ساعت روی پوست من بود.


نگارنده : مصطفی (Kain)

  • علی ملتی